t/m
Volop natuur naast de camping
Veel rust en ruime kampeerplekken
Nabij Hardenberg en Ommen

Omgeving camping de Vogelsangh

Is dit Nederland? Iedereen die het Vechtdal voor het eerst bezoekt, stelt zich deze vraag.

Is dit Nederland? Iedereen die het Vechtdal voor het eerst bezoekt, stelt zich deze vraag. Ja, de Overijsselse Vecht stroomt echt door Nederland en in het Vechtdal zijn zelfs bijna alle Nederlandse landschappen te vinden. Maar toch… de beslotenheid en de lieflijkheid van de heidevelden en de esdorpjes doen je serieus even twijfelen.

Waar je niet over twijfelt, is dat je in dit gebied meteen de fiets of de wandelschoenen wilt pakken. Hier wil je maar één ding: op pad! Over smalle paadjes langs wuivend riet, over donkere beukenlanen, langs kleine bolle akkertjes met houtwallen waar rode boerderijdaken achter vandaan piepen. En dan zijn er ook nog zandverstuivingen, landgoederen, vennetjes, stuwwallen, donkere bossen en kleine esdorpen-met-brink. En niet te vergeten natuurlijk de Vecht zelf, de kleinste van onze grote rivieren, die zo mooi kronkelt door het dal dat hij zelf geschapen heeft.

Onze camping ligt midden in de bossen en aan de rand van de uitgestrekte heidevelden van het natuurreservaat “Beerze”. Op ca. 8 km. van de bruizende Hanzestad Ommen en op 2 km afstand ligt het dorpje Beerze dat bekend staat om haar mooie natuurlijke omgeving met historische boerderijen.

Camping de Vogelsangh Logo