Unieke stille plek middenin natuurgebied
Rust en ruimte
Volop fiets- en wandelroutes

Werkgroep

Natuurcamping de Vogelsangh heeft van Landschap Overijssel het vertrouwen gekregen om zelfstandig een gedeelte van het natuurgebied “Beerze” te onderhouden.

De werkgroep van Natuurcamping de Vogelsangh is op dit moment de enige zelfstandige werkgroep in Overijssel. Daar zijn we ontzettend trots op.

Onze natuurcamping ligt naast natuurgebied Beerze. Het natuurgebied is letterlijk onze achtertuin. De landgoedeigenaren hebben in het verleden naast de oorspronkelijke vliegdennen ook verschillende soorten naald- en loofbomen aangeplant. Hierdoor zijn kleine bosoppervlaktes ontstaan binnen het open heideterrein. De afgelopen jaren is het gebied aardig verandert met dank aan de Werkgroep.

Een groot deel van de werkzaamheden van de werkgroep bestaat uit het terugzetten van de bosrand, het verwijderen van kleine bosoppervlaktes binnen het open heideterrein. Het dunnen van bospercelen. En het aanleggen van verbindingsstroken. Deze maatregelen zullen op en rondom het gehele Beerzerveld worden uitgevoerd. Op veel plaatsen is op dit moment al een geschikte ondergroei van struiken aanwezig. Deze struiken zullen grotendeels worden gespaard. En met het oog op het vlindertje ‘Bruine Eikenpage’ zullen ook jonge eikjes en de jeneverbessen worden gespaard. Binnen de delen waar het bos geheel wordt gekapt, zullen enkele markante bomen behouden blijven. Deze bomen vormen een belangrijke rustplaats of uitkijkpost voor diverse vogels.

Het ontstaan van een bosoppervlakte heeft ervoor gezorgd dat de fauna in de omgeving is verandert. Door ontbossing proberen we het ecologisch herstel te creëren. Wilt u meer lezen over dit project ? Klik dan hier.

Camping de Vogelsangh Logo