Unieke stille plek middenin natuurgebied
Rust en ruimte
Volop fiets- en wandelroutes

Vanuit de lucht

Vanuit de lucht! Bekijk het filmpje en u begrijpt waarom u hier rust en volop natuur kunt vinden. ‘Het best bewaarde geheim van Ommen’. Dat is één van de mooiste complimenten wat we hebben ontvangen van één van onze campingbezoekers.

https://www.campingdevogelsangh.nl/vanuit-de-lucht

Als u vanuit de lucht de omgeving bekijkt zie u dat het ook het daadwerkelijk ook zo is. Vanaf de doorgaande weg is onze camping niet te zien. Onze camping ligt aan de rand van natuurgebied Beerze en het bosrijke gebied richting Ommen.

Natuurgebied Beerze

Aan de ene kant van de camping ligt natuurgebied Beerze. Natuurgebied Beerze is zo’n 400 ha groot en zeer divers in landschapstypen. Zo zijn er cultuurgronden langs de Vecht bij het esdorp Beerze, een kamduin, jeneverbesstruwelen, een veenputtencomplex, droge en natte heide, stuifzand en dennenbossen.
Te midden van alle landschapstypen ligt het oorspronkelijke ‘Landgoed Beerze’, bestaande uit een landhuis en landgoedbos.
In Beerze komen 26 Rode Lijstsoorten voor. Soorten die voorkomen op de lijst met bedreigde dier- en plantensoorten. De meesten zijn te vinden op de heidevelden en in de veenputten.

      

De omgeving biedt veel moois. Daarom verwijzen wij u voor meer informatie graag door naar onderstaande website.

https://www.landschapoverijssel.nl/gebieden/beerze-1

Vechtdal Bos

Aan de andere kant van de camping ligt Vechtdal Ommen. HetVechtdal Bos Ommen kent stuifzanden, heide, vennen en meertjes met waterlelies vol rode bloemen. De Besthmenerberg, die ooit werd opgestuwd door het geweld van de ijstijd, geeft een ongekend panorama over het Vechtdal. De natuurgebieden rond Ommen zijn voormalig landgoedbos. De bossen maakten ooit deel uit van het landgoed Eerde met zijn kasteel en parkbos. Knotbeuken, rodondendros, ijskelders en grafkelders nemen je mee terug in de tijd. En dan is daar ineens ‘de Sahara’. Een Hollands woestijn, het restant van de zandverstuivingen waar Nederland in de 19e eeuw zo van te lijden had.

      

De omgeving biedt veel moois. Daarom verwijzen wij u voor meer informatie graag door naar onderstaande website.

https://www.vechtdaloverijssel.nl/sahara-ommen/

 

Camping de Vogelsangh Logo