Unieke stille plek middenin natuurgebied
Rust en ruimte
Volop fiets- en wandelroutes

Activiteitenagenda

Zoekt u een leuke activiteit tijdens uw verblijf op onze camping? In onderstaande activiteitenagenda vindt u diverse activiteiten in de omgeving. De activiteitenagenda bevat een beperkte opsomming.

 

U vindt in onze activiteitenagenda de bekendste activiteiten in onze omgeving. Wilt u liever een uitgebreide activiteitenagenda dan verwijzen wij u door naar de VVV websites van gemeente Ommen en Hardenberg. Of bezoek de website van Vechtdal Overijssel.

https://www.vechtdaloverijssel.nl/

De activiteiten vinden plaats in de omliggende dorpen en steden van onze camping. We geven u hieronder een korte beschrijving van de omliggende dorpen en steden.

Dorpen en steden in de omgeving van Camping de Vogelsangh

Ommen

Ommen ligt aan de Overijsselse Vecht, in de streek Salland of specifieker het Vechtdal. Deze stad is ontstaan op een rivierduin bij een doorwaadbare plaats in rivier de Vecht. Dit is goed zichtbaar rondom het kerkplein. Het plein is hoger gelegen dan de straten ten zuiden en oosten van de kerk. In 1248 heeft Ommen stadsrechten gekregen. U kunt hier gezellig een terrasje pakken langs rivier de Vecht. Rondom de kerk en in de rest van de binnenstad vindt u diverse eetgelegenheden leuke boetiekjes. In de Zomermaanden worden hier de Ommer Bissingh dagen georganiseerd met onder andere muziekevenementen en kofferbak verkopen.

Den Ham

Den Ham is een brinkdorp in de gemeente Twenterand. Hier bevinden zicht de dichtstbijzijnde winkels tijdens uw verblijf op Camping de Vogelsangh. Onze camping is een mooie uitvalsbasis om dit natuurgebied te verkennen. Nergens anders in Nederland is het oorspronkelijk coulisselandschap van akkers, weilanden, houtwallen, bos en heide zo goed bewaard gebleven. Tussen Den Ham en Ommen ligt natuurgebied het “Eerder Achterbroek”. In dit landgoed is ook “Landgoed Eerde” met kasteel Eerde gesitueerd. Jaarlijks worden in Den Ham de Hammer Brinkdagen georganiseerd in de maanden juli en augustus. Dit zijn feestelijke dagen met onder andere rommelmarkten en muziek.

Beerze

Beerze is een buurtschap in de gemeente Ommen. Het dorp is een bezoekje waard vanwege haar mooie en authentieke hoevenzwermnederzetting, het is een typisch esdorp. Op de zwarte houten schuren zijn kenmerkende strovlechtwerken te vinden. Deze vindt u ook stroomopwaarts in de naburige dorpen langs de Vecht. Nabij Beerze liggen veel wandelroutes.

Hardenberg

Hardenberg is een stad aan de Overijsselse Vecht. In de jaren 80 van de vorige eeuw is het belang van toerisme rond Hardenberg sterk toegenomen. Tijdens de zomermaanden profileert Hardenberg zich als de “klepperstad” (naar de klepperman). In deze maanden worden onder die vlag veel activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn de avondvierdaagse, het jaarlijkse luchtballonnenfestival en diverse kleine activiteiten en feesten zoals het pleinfestijn. Te Hardenberg staat nog één te bezichtigen molen: de Oelemölle. Een andere trekpleister is de Evenementenhal. Hier worden veel verschillende evenementen en beurzen georganiseerd. Het centrum van Hardenberg heeft veel winkels en eetgelegenheden.

Rheeze

Rheeze is een esdorp in de gemeente Hardenberg. Het dorp bestaat al sinds de vroege middeleeuwen en heeft een karakteristiek en gaaf bewaard gebleven brink. Hier omheen zijn de boerderijen van het dorp gegroepeerd. Eind 1992 is een deel van de kern van Rheeze aangewezen als beschermd dorpsgezicht. In de kern van Rheeze ligt tevens een terrein van hoge archeologische waarde. Bij bodemwerkzaamheden dieper dan 40 centimeter is hier archeologisch onderzoek vereist. Nabij Rheeze vindt u recreatieplas de Oldemeijer. Er ligt een strand rondom de Oldemeijer en in het midden ligt een eilandje dat zwemmend en via twee voetbruggen bereikbaar is. Er zijn toiletten en bij mooi weer staat er een kiosk waar snacks verkrijgbaar zijn.

 

 

 

Camping de Vogelsangh Logo